FAQ

Salderingsregeling

De salderingsregeling bij zonnepanelen houdt in dat de geleverde- en afgenomen stroom tegen elkaar weggestreept mogen worden. U krijgt dus hetzelfde tarief voor de geleverde stroom als dat u voor afgenomen stroom zou moeten betalen.

Tot 2023 blijft dit zo, daarna gaat de regering de regeling afbouwen en is het de bedoeling dat er in 2031 helemaal niks meer gesaldeerd kan worden.

Men betaalt in Nederland gemiddeld €0,23 per kWh.
Van die €0,23 is ongeveer 6 cent voor het product zelf.
De overige kosten die erbij komen zijn belastingen, heffingen en transportkosten.

Stel u wekt in het jaar van 2031 meer op dan u verbruikt, dan krijgt u er nog maar €0,06 voor in plaats van €0,23 (afhankelijk van de energieleverancier). Als u minder opwekt dan dat u verbruikt, betaalt u er €0,23 per kWh voor.

De aanpassing of het afbouwen van de salderingsregeling zal op den duur dus minder voordelig zijn voor mensen die meer opwekken dan dat ze verbruiken.

BTW-teruggave

U kunt de BTW die u in Nederland betaalt over zonnepanelen (21%) terugkrijgen op €70 na. Omdat u als zonnepanelen houder nu eigenlijk een soort mini energie bedrijfje bent, wordt u gezien als ondernemer. Wij hebben een service die u helpt met het terugkrijgen van de BTW na de installatie.

Bouwdepot

Als u graag zonnepanelen wilt, maar momenteel niet de financiële mogelijkheid heeft, dan kunt u uw hypotheek ophogen voor een verbouwing. Het geld dat u leent voor de zonnepanelen wordt bij de resterende hypotheek opgeteld en maandelijks afgeschreven. Hoe dit precies zit kunt u het best zelf even bij uw hypotheek navragen.

Voordelen van zonnepanelen

  • Duurzaam voor het klimaat
  • Besparing op de energierekening
  • Waarde van de woning gaat omhoog

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. We komen dan snel langs om uw persoonlijke situatie op te nemen en een plan te maken.

Maak nu een afspraak