Parallel pakket.

Vanafprijs per paneel

700,-

1. Advies op maat

9

2. Aandacht voor uw installatie

9

3. Uitstekende nazorg

9

Wat is een parallel schakeling?

Serie geschakeld, parallel geschakeld. Het zijn termen die vaak voorbij komen wanneer er onderzoek gedaan wordt naar zonnepanelen. Wat houdt het in en wat is voor u van toepassing? Om u een idee te geven van de verschillen in systemen en werkingen zullen wij hier de werking en de voordelen van de systemen voor u verduidelijken. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, neem contact met ons op, wij helpen u graag persoonlijk verder!

Bij een parallel geschakeld systeem wordt ieder paneel voorzien van een eigen optimizer of micro-omvormer. Dit zorgt ervoor dat de panelen individueel van elkaar werken waardoor de panelen geen nadelig effect op elkaar kunnen geven door bijvoorbeeld schaduwvorming. Het parallel geschakelde systeem is erg handig bij veel verschillende dakvlakken, een oost-west ligging van het dak, of een bosrijke omgeving. Wanneer de panelen parallel geschakeld zijn zal ieder paneel altijd optimaal werken. Hierdoor zal u het meeste rendement uit ieder paneel halen.

De voordelen.

Hieronder hebben wij een aantal voordelen van het parallel geschakelde systeem voor u opgesomd.

#

Het meeste rendement uit ieder paneel.

Door het parallel geschakelde systeem werken alle panelen los van elkaar. Mocht er een paneel schaduw vangen, werken de andere panelen even goed door.

#

Geen uitval wanneer er een paneel defect is.

Mocht een van de panelen een defect hebben, werken alle andere panelen even goed door als hiervoor.

#

Monitoring per paneel.

Bij het parallel geschakelde systeem kan u van ieder paneel onafhankelijk zien wat deze opwekt gedurende de dag.

Wat is ons advies?

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en u een eerlijk advies te geven komen we graag met u in contact. Met uw adres, verbruik en behoeften kunnen wij op afstand een legplan voor u opstellen waarbij wij direct kunnen bepalen welk van de systemen het meest efficiënt is voor uw woning. Bent u benieuwd hoeveel panelen er op uw woning passen? Klink op de knop hier beneden en maak een vrijblijvende belafspraak.

Vragen over

Parallel geschakelde systemen.

Werken jullie het liefst met Enphase?

Voor het parallel geschakelde systeem werken wij graag met Enphase. Dit merk heeft dan ook onze duidelijke voorkeur. De reden hiervan is dat er geen centrale omvormer in de woning hoeft te komen en ieder paneel voorzien wordt van een eigen micro omvormer. Hierdoor werken alle panelen individueel van elkaar en behaalt u altijd het hoogste rendement. Enphase is een Amerikaans merk, dit is bewezen het beste parallel geschakelde systeem in de markt. Dit systeem wekt gemiddeld 10% meer op dan andere parallel geschakelde systemen. Ook biedt Enphase 25 jaar garantie op de producten, een lang garantietermijn met een merk dat vertrouwen heeft in haar product.

 

Werken jullie ook met Solar Edge?

Zeer zeker, wij werken ook met Solar Edge. Dit merk werkt niet met micro omvormers maar met optimizers. Ieder paneel krijgt zijn eigen optimizer waardoor de panelen onafhankelijk van elkaar werken. Wel zal er nog steeds een centrale omvormer in de woning komen te hangen. Solar Edge biedt uitstekende kwaliteit. Veel mensen kiezen dan ook voor Solar Edge als hun omvormer systeem. Het merk biedt 12 jaar garantie op de omvormer en 25 jaar garantie op de optimizers.

Wanneer is een parallel geschakeld systeem nodig?

Wij adviseren parallel geschakelde systemen bij in volgende situaties:

– Een bosrijke omgeving
– Meerdere dakvlakken op verschillende posities
– Een oost-west ligging van het dak

In deze situaties haalt u het meeste uit uw parallel geschakelde systeem.
Door het parallel te schakelen werken alle panelen namelijk individueel van elkaar waardoor ze nooit een negatieve invloed op elkaar kunnen hebben. In de bovenstaande situaties zal u er dus goed aan doen om een parallel geschakeld systeem te laten installeren.
Zo haalt u altijd het optimale rendement uit al uw zonnepanelen.

Hoe lang gaat een parallel geschakeld systeem mee?

De systemen zijn gemaakt om vrijwel een heel volwassen leven plezier van te beleven.
De garanties van de omvormer systemen zijn 25 jaar wat aangeeft dat de merken flink wat vertrouwen hebben in hun product. Wanneer het systeem goed geinstalleerd en bijgehouden wordt, zal u dus zeker 25 jaar lang geen omkijken hebben naar de installatie. Hoe lang het hierna nog mee gaat? Wij verwachten een heel aantal jaar, echter moeten de eerste omvormers nog 25 jaar oud worden.

Stel hier al uw vragen.

Wanneer u vragen heeft over de producten of de installatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder in uw zoektocht naar zonnepanelen. Wanneer u het informatieveld hiernaast invult, nemen wij binnen 48 uur contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*