Serie pakket

Vanafprijs per paneel

600,-

1. Advies op maat

9

2. Aandacht voor uw installatie

9

3. Uitstekende nazorg

9

Wat is een serie schakeling?

Serie geschakeld, parallel geschakeld. Het zijn termen die vaak voorbij komen wanneer er onderzoek gedaan wordt naar zonnepanelen. Wat houdt het in en wat is voor u van toepassing?
Om u een idee te geven van de verschillen in systemen en werkingen zullen wij hier de werking en de voordelen van de systemen voor u verduidelijken. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, neem contact met ons op, wij helpen u graag persoonlijk verder!

Wanneer de panelen serie geschakeld staan, houdt dit in dat de panelen samen gekoppeld zijn. Dit is te vergelijken met kerstverlichting. Een serie geschakeld systeem is perfect voor een installatie waar alle panelen op één dakvlak komen. In de ideale situatie is dit dakvlak zoveel mogelijk gelegen op het zuiden.
Dit zal ervoor zorgen dat de panelen de gehele dag in de zon liggen. Hierdoor behaalt het systeem een hoog rendement!

De voordelen

Hieronder hebben wij een aantal voordelen van het serie geschakelde systeem voor u opgesomd.

#

Lager in aanschaf kosten.

Doordat er één omvormer in de woning gemonteerd wordt, zijn de kosten lager dan van een parallel geschakeld systeem.

#

Betrouwbare modules.

De omvormers zijn erg sterk en betrouwbaar.
Met een juiste omvormer zal de installatie jaren lang werken zonder zorgen.

#

Duidelijke app voor monitoring.

De app die bij het systeem hoort is erg duidelijk en overzichtelijk. Wij zullen de app samen met u installeren op uw telefoon of tablet. Hierna kan u de opbrengst van de panelen zelf monitoren en ziet u direct hoeveel u bespaard.

Wat is ons advies?

Om u een passend en eerlijk advies te geven komen we graag met u in contact. Met uw adres, verbruik en behoeften kunnen wij op afstand een legplan voor u opstellen waarbij wij direct kunnen bepalen welk van de systemen het meest efficiënt is voor uw woning. Bent u benieuwd hoeveel panelen er op uw woning passen? Klink op de knop hier beneden en maak een vrijblijvende belafspraak.

Vragen over

Serie geschakelde systemen.

Werkt het hele systeem niet meer als er één paneel uitvalt?

In de basis is dit inderdaad waar. Echter zien wij vrijwel nooit dat er een paneel defect gaat. Door de monitorings app zullen wij direct een melding krijgen wanneer de panelen minder goed presteren. Wij zullen binnen 72 uur langs komen om het probleem te verhelpen.
Mocht u een dak hebben dat prachtig gelegen is op het zuiden, adviseren wij een serie geschakeld systeem. Dit komen we uiteraard graag samen met u bekijken om u een passend advies te kunnen geven.

Is een serie geschakeld systeem beter dan een parallel geschakeld systeem?

Dit is volledig afhankelijk van de situatie en uw behoeften. In veel gevallen is een serie geschakeld systeem meer dan voldoende. Wanneer er veel verschillende dakvlakken, schaduwvorming of bebossing is, adviseren wij om voor een parallel geschakeld systeem te kiezen.

Kunnen panelen maar op 1 kant bij een serie geschakeld systeem?

In de meeste gevallen kunnen er twee ” strings” gemaakt worden. Dit houdt in dat er twee secties met zonnepanelen gemaakt worden die beide op een eigen kabel zijn aangesloten. Hierdoor ontstaan er twee velden die los van elkaar werken. Zo kunnen er in sommige gevallen op twee verschillende plekken zonnepanelen geïnstalleerd worden die wel op een enkele omvormer worden aangesloten.

Kunnen sommige panelen toch los werken van de anderen?

Dit is mogelijk. Wanneer er in een heel veld van zonnepanelen een klein aantal panelen schaduw zal vangen kunnen we deze loskoppelen van de andere panelen. Dit doen we door optimizers onder deze panelen te plaatsen. Hierdoor werken deze los van de andere panelen en geven ze geen negatieve invloed op de opwek. Houdt er wel rekening mee dat we dit met een klein aantal panelen doen. Mocht dit met veel panelen moeten gebeuren dan is een parallel geschakeld systeem efficienter.

Stel hier al uw vragen.

Wanneer u vragen heeft over de producten of de installatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder in uw zoektocht naar zonnepanelen. Wanneer u het informatieveld hiernaast invult, nemen wij binnen 48 uur contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*