Zonnepanelen: serie of parallel geschakeld?

Een zonnestroomsysteem kun je op twee manieren schakelen: parallel of serieel. Als dé specialist op het gebied van advies en installatie van zonnepanelen weten we bij Sondi Solar als geen ander dat iedere daksituatie uniek is. De juiste keuze is dan ook van verschillende factoren afhankelijk. Onze persoonlijke adviseurs kijken graag met jou mee welke optie het meest ideaal is voor jouw dak.

Al 200.000 panelen geplaatst

Meer grip op je energierekening

Gem. besparing € 1440 per jaar

Serieschakeling zonnepanelen systematisch weergeven

Wat is een serie schakeling voor zonnepanelen?

Bij een serie geschakeld systeem, zijn alle zonnepanelen als een stroomkring met elkaar verbonden. Geeft één paneel minder opbrengst dan is dit van invloed op de gehele installatie en heeft het invloed op de totale opbrengst. Dit type systeem is ideaal voor installaties waar alle panelen zich op één dakvlak bevinden, idealiter gericht op het zuiden om de hele dag door zonlicht te ontvangen. Hierdoor kan het serie geschakelde systeem een hoog rendement behalen. Doordat er één omvormer in de woning gemonteerd wordt, zijn de kosten lager dan van een parallel geschakeld systeem.

 • Lager in aanschafkosten.
 • Minder warmteverlies door hogere spanning.
Parallelschakeling zonnepanelen systematisch weergeven

Wat is een parallel schakeling voor zonnepanelen?

Bij een parallel geschakeld systeem krijgt elk zonnepaneel zijn eigen optimizer of micro-omvormer. Geeft één paneel minder opbrengst dan heeft dit geen nadelig effect op de gehele installatie. Dit maakt het parallelle systeem ideaal voor daken met veel verschillende dakvlakken, een oost-west oriëntatie of een bosrijke omgeving. Wanneer de panelen parallel geschakeld zijn zal ieder paneel altijd optimaal werken, waardoor het systeem het hoogste rendement per paneel oplevert.

 • Het meeste rendement uit ieder paneel.
 • Geen uitval wanneer er een paneel defect is.
 • Monitoring per zonnepaneel.

Welk systeem is voor mij het meest geschikt?

Logischerwijs hangt het ideale systeem af van uw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan het beschikbare budget, de ruimte op het dak, het aantal zonnepanelen en de hoeveelheid schaduw. Is er kans op schaduw of varieert de hellingshoek van de zonnepanelen? In dat geval adviseren we een parallel geschakeld zonnepanelensysteem.

Hebben wij uw interesse kunnen wekken, of komt u er toch niet helemaal uit? Om een passend en eerlijk advies te geven, komen we graag met u in contact. We komen graag langs om uw wensen en behoeften op te nemen en een persoonlijk legplan te maken, waarbij wij direct kunnen bepalen welk van de systemen de beste keuze is voor uw woning.

Daarom kiezen voor Sondi-Solar

 • We werken uitsluitend met hoge kwaliteit panelen en installatiemateriaal.
 • Onze 20 monteurs zijn bij ons in dienst en intern opgeleid.
 • Je hebt zelf de regie, wij geven altijd een advies op maat.
 • Na advies en installatie zijn wij er ook in service
 • Kwaliteit en veiligheid zijn voor ons van groot belang
 • Binnen 6 weken geïnstalleerd.

Wij begrijpen de onrust over je energiekosten
Stop met teveel betalen voor energie!

TOPPERS!
Geweldig bedrijf! Ze werken erg secuur en netjes. De jongens zijn erg vlot en communiceren alles wat ze doen. Ze hebben bij mij met z’n tweeën 14 panelen in een halve dag geïnstalleerd en alles erg netjes en schoon achter gelaten. Bovendien zijn het erg gezellige kerels en ze geven duidelijk en eerlijk advies. Daarnaast biedt Sondi Solar de scherpste prijzen vergeleken met andere zonnepanelen installateurs. Zeker een aanrader!

Anas Naveed

Hier een zeer tevreden klant uit Beesd. Tom, Duco en Jaap zijn een topteam. Kreeg vooraf echt zeer snel een prima offerte, die zelfs beter was dan de door mij ook gevraagde offerte van Vereniging Eigen Huis. Zij hebben alles waargemaakt wat overeengekomen was voor de inmiddels voltooide installatie van mijn 8 zonnepanelen (en ook nog sneller dan door mij verwacht in de huidige drukke zonnepanelen markt !) Zij zijn allemaal zeer vriendelijk en deskundig en gaven ook de juiste adviezen. Ook is Sondi Solar CV aangesloten bij een Garantiefonds, wat mij meer zekerheid gaf bij bijv. de aanbetaling. Kortom een topbedrijf !

Hans Coenen

Contact met meerdere partijen gehad voor plaatsen van zonnepanelen voor wij bij sondi solar terecht kwamen. Direct het verschil te merken in vriendelijkheid, kennis maar vooral de service. Na een schouw te hebben gehad binnen 30 dagen een afspraak voor het leggen gekregen. Helaas door pannen van de wagen moeten verzetten (3 weken later ivm ons eigen vakantie). Al met al binnen 60 dagen panelen op onze dak vanaf de schouw.

Top partij zou ze iedereen aanraden!

Alpay Demircan

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Binnen 1 werkdag in je inbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*